Tre trin til en god firmajulefrokost

I enhver virksomhed er julefrokosten en central begivenhed til at runde et godt år af. Det er en aften fyldt med god mad, lækre vine og et øget fokus på sammenholdet på arbejdspladsen. Det er derfor også vigtigt, at julefrokosten bare spiller. Så kan alle nemlig koncentrere sig om at hygge sig frem for det kaos, der ellers kan opstå. Herunder har vi derfor samlet tre trin til, hvordan du skal sammensætte din julefrokost, så den bliver lige, som du vil have den.

Få styr på maden

Det er de færreste, der kan sige julefrokost uden også at sige mad. Det skyldes, at traditionen omkring udvalgt mad til jul er så indgroet i os danskere. Det skal naturligvis heller ikke gå medarbejdernes næse forbi, når firmaet står for sin julefrokost. Hvis du ikke allerede har en kantine på arbejdspladsen, så er der heldigvis hjælp at hente. For der er et utal af firmaer, der leverer lækker og god julefrokostmad ud til retfærdige priser. Det kan være, at du vil have maden og selv varme den, alternativt kan du også modtage varm mad, som er klar til at sætte tænderne i. De fleste steder tilbyder også særlige menuer til allergener, vegetarer eller veganere.

Husk det våde

Selvom det ikke er en selvfølge, så forbinder langt de fleste julefrokoster med våde varer. Gode og dybe rødvine til den fede mad og naturligvis en afslutning med en god snaps. Det kan til gengæld også næsten ødelægge en god aften, hvis vinen er blevet glemt eller er dårlig. Det er nemlig en hel videnskab at parre en vin op med maden. Det er ikke nok bare at købe en god rødvin og så krydse fingrer og håbe på det bedste. I stedet skal man finde en vin, der går godt til den julemad, der serveres på aftenen. Her kan det være en god idé at forhøre sig hos sin lokale vinhandel eller finde en god guide til vin på nettet.

Sjov og ballade

Det er sjældent, at en julefrokost løber af stablen uden lidt underholdning i løbet af aftenen. Her er klassikeren med sedler under tallerkenen en sikker vinder. Her kan der f.eks. stå noget i retningen af ”sørg for, at dine bordkammeraters glas altid er fyldt”. På den måde opstår der en god dynamik, som hjælpes på vej. Alternativt kan der også skrives sange, holdes taler eller lignende – det må bare ikke være for dominerende og overtage hele aftenen.