Arbejde hjemmefra

Sådan arbejder du bedst hjemmefra

Har corona sat sit spor på, hvordan din arbejdsdag er struktureret, og hvordan du arbejder bedst? Det er der en stor sandsynlighed for, for på mange arbejdspladser har man ændret måden, man arbejder. Corona har, måske som det eneste gode, fået os til at indse, at man sagtens kan arbejde på andre måder, end dem man hidtil har gjort. Det betyder øget fleksibilitet, da man nu har set, at man sagtens kan arbejde hjemmefra uden, at arbejdsflowet nødvendigvis bliver ødelagt, og så har det sparet lange transporttider, at man nu kan klare flere møder over Zoom eksempelvis. Dog kan arbejdet hjemme være udfordret af andre ting – eksempelvis dårligt arbejdssted eller andre forstyrrelser. Her kommer nogle tips til, hvordan du arbejder bedst muligt hjemmefra.

Skab dig selv et godt arbejdssted

Noget af det vigtigste når du skal arbejde hjemme, er at skabe dig et godt arbejdsmiljø. Til det skal du have et ordentligt skrivebord, som du sidder godt ved, og hvor der er plads til de ting, der skal være på bordet – hvis du eksempelvis skal udfolde dig kreativt og have plads til papirer o.l. Derudover skal du have en god kontorstol, så du har en god arbejdsstilling, når du arbejder. Hvordan du sidder, har styr betydning for, om du kommer til at kunne mærke det i kroppen, når du bliver ældre, og så betyder din arbejdsstilling også meget for, hvor produktiv du er – har du mulighed for at ændre arbejdsstilling i løbet af din arbejdsdag, vil det gøre noget godt for dig.

Strukturér din dag

Når du skal arbejde hjemme, er det vigtigt, at du indlægger pauser og tidspunkter, hvor du kan slippe arbejdet. Hvis du ikke laver en klar plan for, hvordan du tilrettelægger din tid, vil du formentlig sidde ved computeren fra morgen til aften – eller det modsatte: Lade dig selv friste til at lave alt muligt andet det meste af dagen. Lav derfor et skema, så du ved, hvornår du kan rejse dig, og hvornår du skal koncentrere dig. I pauserne er det en god ide at strække kroppen, gå en lille tur, tage en powernap, slappe af et andet sted i huset, måske mens du får lidt fodmassage, spiser noget mad og bare lige får tankerne på noget andet end arbejde. I den forbindelse er det også vigtigt at melde ud, når du arbejder hjemme – så du kan få ro til det og ikke bliver forstyrret af andre i familien.